SÅDAN FÅR DU MERE TRYGHED I DEN MØRKE TID - Telesikring

SÅDAN FÅR DU MERE TRYGHED I DEN MØRKE TID

Når det bliver mørkt, stiger antallet af indbrud. En af grundene til dette er, at tyvene får nemmere ved at gemme sig og bryde ind uset. Derfor er det en rigtig god idé at øge sikringen i de mørke måneder af året.

Du har forhåbentlig allerede sikret din virksomhed med et godt alarmsystem, adgangskontrol og videoovervågning – hvis ikke, er det, det første sted, du skal starte.

SÆT SPOT PÅ TYVEN


I de mørke timer af døgnet og de mørke måneder af året er det en god idé at supplere din sikring med ekstra belysning rundt om virksomheden. Det giver fx bedre billeder på din videoovervågning, og så bliver det sværere for uvedkommende at gemme sig.

Den bedste form for belysning, du kan vælge, er en type belysning med bevægelsessensor. Det betyder, at lyset kun tænder, når der er noget, der bevæger sig. Og det har flere fordele:

  1. Det vækker opmærksomhed, at lyset pludselig tændes omkring din virksomhed. Det fanger eventuelt forbipasserendes og nabovirksomhedernes øje.
  2. Tyven kan blive mistænkelig og nervøs for, om der er nogen i virksomheden eller om tyven mon er blevet spottet af en forbipasserende.
  3. Løsningen, hvor lyset kun tændes, når der er bevægelse, er den mest miljørigtige løsning – og sparer dig for penge til et unødigt strømforbrug.
  4. Står lyset tændt hele tiden, kan det have den modsatte effekt, da det giver tyven godt arbejdslys.

ET EKSTRA SÆT ØJNE DER KAN SE I MØRKET


Når det bliver mørkt, får vi sværere ved at se. Det samme gør kameraerne. De kan se, men ikke lige så tydeligt som i dagslys. Det kan rådet om øget belysning omkring virksomheden selvfølgelig hjælpe på, men hvis det ikke er nok, findes der specielle kameraer, der kan se i mørke.

To af disse specielle kameratyper er kameraer med infrarødt lys og termiske kameraer. Det kan godt blive lidt teknisk at forklare deres fordele, så hold fast.

Et kamera med infrarødt lys kan se tydeligt i mørke. Selvom billederne bliver vist i sort/hvid, kan du stadig se, hvem der er og har været på besøg omkring din virksomhed.

Et termisk kamera kan derimod ikke se, hvad eller hvem, der er sniger sig rundt, men kan se, at der er ‘noget’ på virksomhedens ejendom. Kameraet slår nemlig ud på varme/kulde og vil fx reagere på kropsvarmen fra en person, der går forbi.

Med disse kameraer bliver det altså noget mere udfordrende at være tyv, for det er svært at snige sig rundt, når det ene kamera kan se i mørke, og det andet kan se, at adrenalinen pumper varme rundt i kroppen.

Andre artikler

Hent flere ned

downArrow