DNA SIKRING - Telesikring

DNA-sikring

DNA-sikring med unikke DNA-koder er et effektivt kriminalteknisk våben mod indbrud og andre forbrydelser. Med usynlig DNA-mærkning vil mærkede værdigenstande altid kunne identificeres. Og med den tydelige skiltning gøres tyvene opmærksomme på, at alle værdigenstande er mærket med det moderne sikringssystem. Resultatet? Antallet af indbrud styrtdykker. Det er såre simpelt at mærke sine værdier med DNA-koden, og selve væsken er harmløs for alle andre end den kriminelle.

MODERNE TEKNOLOGI HAR DOKUMENTERET EFFEKT

Forsøgsordninger i indbrudsplagede områder viser med al tydelighed, at DNA-sikring er en særdeles effektiv teknik. Og så kan den tilmed benyttes i både det præventive og opklarende arbejde. Den præventive effekt skyldes, at potentielle indbrudstyve frygter skiltning med DNA-mærkning. Teknologien har et overordentligt stærkt omdømme, og derfor er tyvene klar over, at DNA-sporet ikke bare kan vaskes væk og er svært at undslippe. Det mindsker simpelthen sandsynligheden for at slippe godt fra et indbrud, og derfor vælger tyvene ofte DNA-sikrede bygninger fra. Skulle det lykkes at slippe væk med tyvekosterne, vil et UV-lys altid kunne afsløre, at en genstand er mærket med DNA-sikringen. Hver væske har selvfølgelig sin egen unikke DNA-signatur, som altid vil føre tilbage til værdigenstandenes ejer.

DNA SIKRING
DNA produkterne indeholder rigtig DNA, men refereres til som syntetisk, for at skelne det fra menneskelig DNA. Produkterne består af en streng af unikke kombinationer af adenin, cytosin, guanin og thymin. Det syntetiske DNA er langt mere robust end det menneskelige DNA, da det er kortstrenget.

 

 

DNA kodens detaljer opbevares i en sikker database, så koden fundet på et objekt eller en person kan identificeres og spores tilbage til den specifikke ejer eller position.